MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

NOWE
REGULAMIN Nasze Dobre Podkarpackie

Wypadek na DK nr 22 w Człuchowie od strony Chojnic. Policja organizuje objazdy

Wypadek na DK nr 22 w Człuchowie od strony Chojnic. Policja organizuje objazdy

Polecamy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków